7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Nilay Kulci is voor veel startende ondernemers in Arnhem een bekende

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nilay Külci is voor veel Turkse (startende) ondernemers in Arnhem en omstreken al een bekende. Als medewerkster voorlichting van de Kamer van Koophandel wees ze de afgelopen jaren al velen de weg naar zelfstandigheid. Nu werkt ze niet alleen zelf als zelfstandige via haar bureau Human Connect, maar ook is ze algemeen secretaris van de TOV, de Turkse Ondernemers Vereniging in Arnhem. Daarnaast is ze ook nog eens programmamanager van het Platform Intercultureel Ondernemen. Hierdoor kan ze als geen ander de brug slaan tussen autochtone en allochtone ondernemers. Zo was ze vorige week maandag als mede-organisatrice bij de gezamenlijke OKA – TOV bijeenkomst in de Boerderij. Op 1 november zit ze met de TOV bij Jong MKB KAN, en op 17 november organiseert ze in het Nijmeegse stadhuis een avond voor intercultureel ondernemen. Een een-tweetje met het CCA (City Centrum Arnhem) is er ook al geweest; evenals diverse trainingen en workshops. Want de scope van de TOV gaat verder dan Arnhem alleen; en ook verder dan Turkse ondernemers.  Zo kunnen er bewust ook niet-Turkse ondernemers lid worden, juist om die brug te kunnen slaan. „We kunnen veel van elkaar leren’’, vindt Nilay. „Wij hebben binnen de TOV veel expertise, ook op het gebied van vergunningen, rechtsvormen en dergelijke. Hoe meer je samen doet, hoe meer je weet.’’ Ze zet zich ook in voor stagiaires. Via de TOV heeft ze zo het afgelopen jaar 120 Turkse studenten (alsnog) aan een stage geholpen.
Turkse ondernemers, zo’n 18.000 in heel Nederland, zijn goed voor pakweg 60.000 arbeidsplaatsen. Opvallend feit is dat relatief weinig Turkse ondernemers door de crisis zijn getroffen. „Het zijn veel familiebedrijven die elkaar ondersteunen’’, weet Nilay. Het aantal Turkse starters blijft dan ook ook steeds langer in bedrijf.
www.tov-arnhem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here