7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkije partnerland Fruit Logistica 2012

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Als één van de wereldleiders in de agf-sector, wordt Turkije over de hele wereld erkend voor hoogwaardige producten, een enorme productiecapaciteit en toenemende concurrentie in de handel. De gemiddelde jaarlijkse productie bedraagt 44 miljoen ton groenten en fruit met een exportwaarde van 2,1 miljard. Turkije neemt sinds 2000 deel aan de Fruit Logistica.
Het land exporteert 2,9 miljoen ton groenten en fruit per jaar, dat is 6,6% van de totale productie. Als het officiële partnerland voor Fruit Logistica 2012 is Turkije van plan haar beste beurs ooit te presenteren van 8 tot 10 februari. Op een totale oppervlakte van 1.000 m2 zullen meer dan 30 Turkse bedrijven uit de agf-sector aanwezig zijn in het Turkse paviljoen in Hal 1.1. Ook de Turkse Citruspromotiegroep zal aanwezig zijn om de wereldwijde verkoop van Turkse citrus te stimuleren. Duitsland is een belangrijke markt voor Turkije.
De jaarlijkse productie van groenten en fruit is 44 miljoen ton. Belangrijke producten voor Turkije zijn druiven, hardfruit, steenfruit en citrus. Turkije is ’s werelds grootste producent en exporteur van verse vijgen.
Export
Turkije verwacht in 2023 voor een waarde van $10 miljard te exporteren. Turkije exporteert het grootste deel agf naar landen in de Russische Federatie. Deze markt is goed voor 36% van de totale agf-export uit Turkije. Daarna komt Duitsland met een aandeel van 9%. Andere belangrijke exportlanden voor Turkije zijn Bulgarije, Oekraïne, Irak en Roemenië.
Fruitexport
Van fruit werd in 2010 voor een bedrag van 1,8 miljoen geëxporteerd. Citrus is het belangrijkste exportfruit en neemt een aandeel in van 67% in 2010.
Groentenexport
In 2010 exporteerde Turkije meer dan 1 miljoen ton groenten. De belangrijkste exportgroente is tomaat met een aandeel van 55%. Andere belangrijke exportgroenten zijn: komkommers, paprika’s en uien.
Voor meer informatie:
Mediterranean Exporter Unions
Project R&D Organization Department Chief
Ms Bayrak Sultan
Tel. +90 3243253737 begin_of_the_skype_highlighting +90 3243253737 end_of_the_skype_highlighting
E-mail: sultanbayrak@akib.org.tr
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=75960

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here