7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Inkomsten Atrium stijgen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vastgoedonderneming Atrium European Real Estate heeft in het derde kwartaal van dit jaar zijn huurinkomsten zien stijgen. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend.
Het nettohuurinkomen nam in het derde kwartaal toe naar 37 miljoen euro van 34,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Atrium haalde vooral meer huurinkomsten uit zijn belangrijkste markten Rusland en Polen. De nettowinst meer dan verdubbelde, dankzij verkopen in Turkije, naar 42,3 miljoen euro.
De bezettingsgraad kwam uit op 97 procent, een stijging met 0,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De waarde van de vastgoedportfolio waar Atrium huurinkomsten uit genereert, steeg naar 2 miljard euro door de aankoop van het winkelcentrum Palác Flóra in Praag in september.
Trabzon
Atrium verkocht enkele bezittingen in Turkije. Het deed zijn aandeel in een winkelcentrum in het Turkse Trabzon voor 64 miljoen euro van de hand, en verkocht een stuk land in de stad Sanliurfa voor 14,5 miljoen euro, waarop het een winst van 11 miljoen euro boekte.
Het bedrijf kocht verder de resterende 49,9 procent van het winkelcentrum Koszalin in Polen. Ook verwierf Atrium de overgebleven aandelen van drie bedrijven, die ontwikkelingsprojecten in de Bulgaarse hoofdstad Sofia en Istanbul en Balcova in Turkije bezitten.
Atrium maakte hiernaast bekend vanaf het eerste kwartaal van 2012 zijn kwartaaldividend te verhogen tot 0,17 euro.
Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10925732/__Inkomsten_Atrium_stijgen__.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here