7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Groenteman en slager zijn snel aan het verdwijnen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Sinds de financiële crisissen kopen de Nederlanders hun voedsel bij de supermarkt. Dat is goedkoper. Gevolg is dat steeds meer winkeliers besluiten ermee op te houden. Ze hebben simpelweg geen klanten meer en moeten toch al zo hard werken.
Het is niet alleen kommer en kwel wat middenstanders betreft. Het aantal Turkse en Marokkaanse winkels, zowel groente en fruit als slagerijen, groeit behoorlijk. Dick Meulblok van de groentemannenorganisatie ADN ziet het gebeuren. “Die Turkse en Marokkaanse families deinzen er niet voor terug heel hard te werken. En ze hebben de financiering in eigen familie. Die hoeven niet naar de bank.”
Ook hoogleraar retailmarketing Laurens Sloot ziet die ontwikkeling. ‘Binnenkort krijgen we de eerste supermarktketens van Turkse en Marokkaanse origine. Je hebt al een kleine keten, zoals Tanger in Amsterdam en Den Haag.Eigenaar Ahmed Barghaoul zei onlangs tegen Het Financieele Dagblad dat hij “de Marokkaanse Albert Heijn” wil worden. Ook de kleine Turkse en Marokkaanse winkeliers kunnen hun borst natmaken.
Lees verder bij Volkskrant (Betaald)
Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3041858/2011/11/19/Groenteman-en-slager-zijn-snel-aan-het-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here