7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Studenten FEM doen mee aan Business Challenge met Turkse collegas

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tijdens de Global EntrepreneurshipWeek (GEW) 2011 namen studenten van de Faculteit Economie & Management (FEM) van de Hogeschool Utrecht (HU) het op tegen hun collega’s uit Rotterdam in een Business Challenge.
Zes studenten van opleidingen die onder de FEM vallen van de Hogeschool Utrecht vormden samen met studenten van de partner van de HU in Izmir, de University of Economics een team dat een business plan maakte voor een consortium van bedrijven dat zonne-energie wil ontwikkelen voor de Turkse markt. De studenten van de Hogeschool Rotterdam vormden een soortgelijk team met hun partner uit Turkije, de Bahcesehir Universiteit uit Istanbul.
De Business Challenge werd georganiseerd op initiatief van Agentschap NL en Turkije Instituut. Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht zijn gevraagd om met hun Turkse partners mee te doen aan deze Challenge om ervaring op te doen voor een Business Challenge die volgend jaar wordt gehouden in Istanbul ter gelegenheid van de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland. Het is de bedoeling dat dan meer Hogescholen aan de Challenge gaan deelnemen.
De Turkse studenten arriveerden op zondag 13 november en werden door de Nederlandse studenten en hun begeleiders onthaald in de Holland Gateway, VIP-lounge van Agentschap NL op Schiphol waar de eerste kennismaking plaatsvond. Op maandag startte een intensief programma waarbij volledige inzet van de studenten werd gevraagd, met bedrijfsbezoeken, bezoek aan een Dragons Den ‘, workshops. De Grande Finale was op vrijdag 18 november. Na het presenteren van de resultaten werden de uiteindelijke winnaars gekozen. Dit waren de studenten van de HU die samen met de Turkse studenten van de Izmir University het onderzoek uitvoerden.
Meer informatie staat ook op www.thegreatgame.biz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here