7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Corendon verkoopt honderdduizendste boom

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Corendon Foundation heeft afgelopen week haar honderdduizendste boom verkocht. Dat meldde Hank Curfs, secretaris in het dagelijks bestuur van Corendon Foundation, afgelopen vrijdag aan Luchtvaartnieuws.nl. De Foundation biedt klanten van Corendon Vliegvakanties sinds een jaar de mogelijkheid om hun vlucht te compenseren door middel van de aanschaf van een boom.
Voor 2,50 euro per boom compenseren klanten de CO2-uitstoot van hun vlucht. Daarbij investeren zij met hun donatie in de aanleg van twee bossen in Turkije. De bossen dragen bij aan de vorming van nieuwe ecosystemen en helpen erosie tegengaan.
De stichting heeft inmiddels zo’n vijftienduizend bomen geplant in Antalya, op een totale oppervlakte van tien hectare. Vrijdagmiddag werden de eerste van de overige 85 duizend bomen geplant op een terrein bij Denizli, nabij het Turkse Pamukkale.
Van elke verkochte boom gaat het geld rechtstreeks naar TEMA, een particuliere stichting in Turkije die de lokale bevolking in de arm neemt om de bomen te planten. De jonge bomen worden aangeleverd door het Turkse ministerie van landbouw en worden door TEMA aangeplant in de periode tussen december en februari.
“De verkoop van de honderdduizend bomen toont dat passagiers hun verantwoordelijkheid nemen en duurzaam willen vliegen”, zei Hank Curfs vrijdag bij het planten van de eerste bomen op de site bij Denizli. Het streven van Corendon Foundation is om binnen drie jaar een miljoen bomen geplant te hebben.
Atilay Uslu
Corendon Foundation is een initiatief van Atilay Uslu, directeur van Corendon Vliegvakanties. De stichting is opgericht in maart 2011, met de bedoeling meer initiatieven op het gebied van duurzaamheid te ontplooien, bovenop de duurzaamheideisen die de ANVR stelt aan reisorganisaties.
Door Hinke Hamer
Bekijk foto’s van de aanplant van bomen door Corendon op Luchtvaartfoto.nl.
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Airlines/Corendon_verkoopt_honderdduizendste_boom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here