7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Aboutaleb onderzoekt logistieke kansen in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat de banden met de Turkse stad Istanbul aanhalen. Naast gesprekken met onder anderen zijn ambtgenoot en andere bestuurders in Istanbul, spreekt Aboutaleb ook met vertegenwoordigers van Turkse bedrijven in de chemische-, logistieke- en energiesector. Hij brengt de komende week een driedaags bezoek aan Istanbul.
“Dit bezoek is een eerste opstap naar de prominente rol die Rotterdam vervult tijdens de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland in 2012”, aldus burgemeester Aboutaleb. “De Turkse economie behoort tot de twintig grootste economieën ter wereld. Vooral in de deelsectoren als logistiek, duurzame energie en water liggen kansen voor Rotterdam in Turkije.” 
Economische spin off
Concrete samenwerkingsverbanden op deelgemeente niveau vergroten de kans op economische spin off, vindt het Rotterdamse bestuur. Daarom wordt de burgemeester vergezeld door Seyit Yeyden, voorzitter van de deelgemeente Feijenoord waar de grootste groep Rotterdammers van Turkse afkomst wonen. In de Rotterdamse regio wonen 66.000 mensen van Turkse komaf.
Bron: http://www.logistiek.nl//supply-chain/supply-chain-management/nid12587-aboutaleb-onderzoekt-logistieke-kansen-in-istanbul.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here