7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Bredaas gamebedrijf boekt buitenlands succes

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

20/12/2011 Tijd: 11:01
Auteur: Annemijn Minneboo
BREDA – LIB Business Games uit Breda boekt buitenlandse successen. Na Singapore gaat Businessgames nu ook samenwerken met een bedrijf in Turkije. Business Games ontwikkelt managementgames.
Op zijn zolderkamertje in Utrecht bedacht Gijs van der Linden in 2002 het concept voor Businessgames. “Ik merkte dat er behoefte was aan het spelenderwijs mensen opleiden. Kinderen leren ook door middel van spelen, waarom zouden volwassenen het op een saaie manier moeten leren?”, vertelt Van der Linden.
Vanuit Utrecht verhuisde Van der Linden een tijd terug met Businessgames naar Breda. Dat was in eerste instantie om privéredenen, maar de stad heeft ook zijn voordelen voor het bedrijf. “In Breda zijn er weinig creatieve ondernemingen zoals die van ons. We zijn ‘dat bedrijf uit Breda’ en dat maakt ons uniek en herkenbaar. Daarnaast is het werkelijk de parel van het zuiden, dus het bevalt me hier prima.”
Het bedrijf creëert spellen op aanvraag van een bedrijf. De actieve games helpen werknemers het bedrijf of elkaar spelenderwijs en in real-life te leren kennen. Van der Linden vertelt hoe het succes begon. “Ik bedacht in die tijd een spel dat de zakelijke voetbalwereld simuleert. Dit sloeg enorm aan. Later stonden we in de top twintig van de FD Gazellen voor snelst groeiende bedrijven, wat ons veel publiciteit en dus klandizie opleverde.”
Lees verder op:
Bron: http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-12-20/bredaas-gamebedrijf-boekt-buitenlands-succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here