7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Saab praat met Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De failliete Zweedse autobouwer Saab praat met Turkije over een mogelijke doorstart van het bedrijf. Dat meldde het Duitse weekblad Auto Motor und Sport vrijdag.
Volgens het management van Saab zou de Turkse overheid interesse hebben in een belang in het Zweedse bedrijf. Turkije beschikt zelf niet over een autoproducent, maar huisvest wel belangrijke fabrieken van buitenlandse autobedrijven zoals Ford, Fiat en Renault.
De gesprekken bevinden zich volgens het Duitse blad nog in een pril stadium. De contacten met de Turkse overheid zouden zijn gelegd door Saab-eigenaar Victor Muller.
Saab vroeg eerder deze maand faillissement aan, nadat de voorgenomen overname door twee Chinese autobedrijven stuk was gelopen op weerstand van grootaandeelhouder General Motors. De Amerikaanse autobouwer vreesde dat belangrijke technologische kennis zou weglekken naar Chinese concurrenten.
Op de dag dat het faillissement werd uitgesproken gaf Muller al aan dat er nog altijd investeerders geïnteresseerd zijn in Saab.
Bron: http://www.nu.nl/economie/2704297/saab-praat-met-turkije.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here