7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Nestle en General Mills breiden de productie van ontbijtgranen in Turkije uit

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nestlé heeft samen met General Mills in Lira in het westen van Turkije een nieuwe fabriek voor de productie van ontbijtgranen geopend. De vestiging zal gaan produceren voor de Turkse markt maar ook voor 14 andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De bouw van de fabriek in de regio Karacabey vroeg een investering van bijna 45 miljoen Zwitserse frank. De vestiging wordt geëxploiteerd door Cereal Partners Worldwide, de joint venture waarin Nestlé en General Mills samenwerken.
    De fabriek in Lira is de 15e in de wereld waar ontbijtgranen voor Nestlé geproduceerd worden. De vestiging heeft een capaciteit van 15.000 ton op jaarbasis. De grondstoffen voor de productie, zoals tarwe, maïs en rijst, worden betrokken in Turkije.
Cereal Partners Worldwide de 50/50 joint venture tussen Nestlé en General Mills startte in 1990. Het bedrijf produceert en verkoopt ontbijtgranen, waarvan het merendeel voor merken van Nestlé. Buiten Canada en de Verenigde Staten worden deze in meer dan 130 landen verkocht. Cereal Partners Worldwide is sinds 1998 actief in Turkije.
bron: Nestlé, 06/01/12
Bron: http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=134030

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here