7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Turkije kan worden geconfronteerd met honger zonder steun in de landbouw

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Stijgende kunstmest en brandstofprijzen maken het steeds moeilijker voor Turkse boeren om met hun collega’s in het buitenland te concurreren, waarschuwt het hoofd van de kamer van Turkije van de landbouw.
Als de productiviteit van de landbouwsector valt, zal Turkije het risico van hongersnood riskeren op de lange termijn, aldus De Unie van Turkse Kamers van Landbouw.
De agrarische sector steeg met 5,3 procent van januari tot september 2011, maar de sector, en de boeren in het bijzonder, hebben nog steeds steun nodig van de overheid.
Bayraktar zei dat ondanks het feit dat 2,8 miljoen boeren zijn geregistreerd, er meer dan 2,5 miljoen boeren zijn die nog steeds niet officieel geregistreerd werken, en dus geen enige vorm van overheidssteun ontvangen. “Deze sector biedt een enorme bron van werkgelegenheid en daarom is er behoefte aan meer gerichte en systematische ondersteuning”, zegt Bayraktar.
Met de stijging van kunstmest en diesel brandstofprijzen, zijn de Turkse boeren zwaar geraakt, verklaarde Bayraktar. De productiekosten voor de Turkse boeren waren onbetaalbaar hoog en ze worstelen om te concurreren met hun buitenlandse tegenhangers, voegde hij eraan toe. Er is een afname van de landbouwgewassen die afhankelijk zijn van kunstmest en diesel dit jaar.
“Ondanks al deze obstakels, zijn de Turkse boeren nog steeds in staat om 74 miljoen inwoners van Turkije, 30 miljoen toeristen te voeden en een 18 miljard dollar export record in 2011 te bewerkstelligen”, zegt Bayraktar.
Bayraktar  voorspelde dat tijdens de 100ste verjaardag van de Turkse republiek in 2023, de landbouwsector van Turkije in staat is om een inheemse bevolking van 85 miljoen, 50 miljoen toeristen te voeden en meer dan $ 30 miljoen in exportinkomsten opbrengen.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-may-face-hunger-without-aid-in-agriculture.aspx?pageID=238&nID=11027&NewsCatID=344

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here