7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije is handelsnaam wereldberoemde tapijt Hereke kwijt aan China

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Hereke tapijten zijn enkele van de mooiste handgeweven Turkse tapijten. Maar Turkije is  deze handelsnaam kwijt aan China omdat Turkije de gemeentenaam Hereke heeft afgeschaft.
 
China is berucht om zijn lange lijst van inbreuken op het auteursrecht, maar deze keer is het hele concept van Hereke gekloond, een wereld-beroemde traditionele Turks tapijt. China produceert al onechte en lage kwaliteit Hereke tapijten, de Chinese tapijtindustrie heeft een hele industriezone gebouwd met de naam Hereke Industrial Zone, waardoor producenten legaal hun tapijten met de Hereke merk kunnen produceren.
 
De Turkse tapijten worden met de hand geweven, zijn zijden tapijten en zijn gebrandmerkt met de naam van de plaats waar ze voor het eerst werden gemaakt, Hereke. Echter, Turkije heeft de Chinezen onbewust geholpen met de overname van de wereldwijde Hereke tapijt markt door de afschaffing van de gemeente in de provincie Kocaeli in 2008. Hereke was formeel een plaats die grenst aan Istanbul aan de Aziatische kant, maar doordat het te weinig inwoners had om een een stand-alone gemeente te blijven, werd het gebied ontdaan van zijn naam.
China profiteerde van deze ontwikkeling door vervolgens “Made in Hereke” tags te bevestigen aan zijn tapijtweef machines, ze monopoliseerden de wereldwijde Hereke tapijt handel en veegden de oorspronkelijke producenten van Turkije weg. “Hereke” tapijten vormen 25 procent van de 2 miljard dollar Turks tapijtmarkt, en de Chinezen hebben 90 procent van de lokale markt in handen.
“De Chinezen kunnen ‘Hereke’ legaal als een merk voor hun tapijten gebruiken nu ze een industriële zone hebben vastgelegd met deze naam”, zegt Erhan Or, hoofd van Hereke Carpet Makers Association.
 
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/china-corners-market-of-fake-turkish-carpets.aspx?pageID=238&nID=11271&NewsCatID=344

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here