7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Iraakse overheid wil Turkse banken in Bagdad

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De spanningen tussen de centrale Iraakse regering en de regionale overheid in het noorden van Irak over olievelden is van invloed op Turkse geldschieters in Arbil. Bagdad roept de Turkse banken in Arbil om de hoofdkantoren te verhuizen naar de hoofdstad.
 
“We wisten al dat als we de vestiging in Arbil openden, we verplicht waren om een hoofdvestiging in Bagdad te openen volgens de Iraakse wet”, zegt Özel Oto, general manager van Arbil filiaal van Isbank.
 
Het politieke conflict tussen de centrale en regionale overheid is geëscaleerd als gevolg van discussies over rechten van de olie- en gasvoorraden van het land en dit ligt ten grondslag aan de laatste druk op Turkse banken “Alle banken zijn begonnen met nieuwe plannen van het openen van een hoofdvestiging in Bagdad volgens de officiële kennisgeving van de centrale bank van Irak.
 
“We zijn van plan om een hoofdvestiging in Bagdad te openen in mei”, zei Oto. Een van de grootste Turkse geldschieters, Isbank, Vakýfbank en Ziraat Bank openden hun eerste vestigingen in Arbil in maart 2011, met een ceremonie, waaraan de Turkse premier Recep Tayyip Erdoðan heeft deelgenomen.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/move-to-baghdad-iraqi-govt-tells-turkish-banks.aspx?pageID=238&nID=11638&NewsCatID=344

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here