7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkije maakt de weg vrij voor ambitieuze satellieten plan

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In totaal 17 satellietprogramma’s worden naar verwachting in een baan om de aarde gebracht tussen 2012-2020. in de loop van de komende vijf jaar kunnen satelliet contracten oplopen tot 2 miljard dollar, volgens een ruimtevaartindustrie expert gevestigd in Turkije.
De Turkse regering heeft een ambitieus plan voor meerdere satellietprogramma’s tot 2020.
Volgens de routekaart, zullen in totaal 17 Turkse satellieten komen tussen 2012-2020. “Dit is een niche markt met sterke vooruitzichten als gevolg van oprechte ambities van Turkije in de ruimtevaart-technologie”
Turkije zal dit jaar de Gokturk II lanceren, een elektro-optische verkenning en observatie satelliet. Gokturk I net zoals Türksat 4A, is een communicatiesatelliet, ze zullen worden gelanceerd in 2013. Türksat 4B zal worden gelanceerd in 2014 en Türksat 4R in 2015 samen met de Gokturk III, een Synthetic Aperture Radar (SAR) verkenning en observatie satelliet.
2016 zal een infrarood waarschuwingssysteem satelliet die, samen met de Türksat 5A (communicatiesatelliet) worden gelanceerd. In 2017 zal Türksat 5B en een tweede infrarood satelliet worden gelanceerd. De elektro-optische Gokturk IV en twee meer infrarood-satellieten zullen worden geplaatst in een baan om de aarde in 2018, en nog twee infrarood-satellieten zullen worden gelanceerd in 2019. In 2020 zal Turkije starten met zijn tweede SAR Gokturk V.
Defensiebedrijven Aselsan, Roketsan en Turkse Aerospace Industries, evenals drie universiteiten, zijn ook betrokken bij ruimtevaartprogramma’s.
 
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-paves-the-way-for-large-satellites-plan.aspx?pageID=238&nID=12376&NewsCatID=344

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here