7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Historische Turkse baden worden gerenoveerd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Historische Turkse baden in Istanbul, waarvan een aantal werden gebouwd door de beroemde Ottomaanse architect Mimar Sinan, zullen een renovatie ondergaan om ze te openen voor het toerisme. Toeristen zullen in staat zijn deze luxe Turkse baden te ervaren voor prijzen vanaf 70 euro.
De meest recente Turks bad, dat werd vernieuwd en opengesteld voor het publiek is het 450 jaar oude Hagia Sophia Turks bad. Het bad werd in opdracht van sultan Süleyman de Grote gebouwd door Mimar Sinan voor Hürrem Sultan (Roxelana) en ligt direct tegenover de Hagia Sophia moskee.
Renovaties van de Kiliç Ali Paþa Turks bad, gevestigd in Tophane en gekocht door zakenman Ergin Inan in 2010, zal worden afgerond tegen het einde van het jaar. Bezoekers zullen een reservering moeten maken om te kunnen baden in deze Turkse bad. De Ortaköy Turks bad, die is gelegen in de wijk met dezelfde naam en waarvan wordt beweerd dat het laatste werk van Mimar Sinan is worden renovaties uitgevoerd door de eigenaar van Delta Mimarlik Adem Yilmaz.
Met 1,5 miljoen dollar aan renovaties, heeft Yilmaz het Turkse bad getransformeerd in een design center. Na twee jaar van renovatie, zal de opening worden gehouden in april van dit jaar door de Amerikaanse ontwerper Vladimir Kagan. Eigenaars van The Marmara Hotels, Kiska Holding kocht het historische Çinili Turks bad in Fatih in 2010.
Historische Turkse baden zijn onlangs gebruikt als mode shoots locatie en vorige week had luxe-merk Louis Vuitton een shot voor hun 2012 catalogus bij de Hagia Sophia Turks bad.
 
 
Bron: http://english.sabah.com.tr/Economy/2012/01/28/renovating-istanbuls-turkish

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here