7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

VS vraagt ??om transparantie in de Turkse nucleaire biedingen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De regelgeving in Turkije is zodanig dat het Amerikaanse en buitenlandse investeringen op nucleair gebied ontmoedigt, zei de Amerikaanse ambassadeur Ricciardone. Slechte aanbestedingsvoorwaarden zijn ook een belemmering voor investeringen.
Een meer transparant en open regelgeving voor de nucleaire sector zou bemoedigend zijn voor Amerikaanse bedrijven die willen investeren in dit gebied, zei de de Amerikaanse Ambassadeur in Turkije Francis Ricciardone.
Turkije is van plan om drie kerncentrales te bouwen in de komende tien jaar in totaal voor 4.500 MWe, in de provincies Akkuyu, Mersin en in Sinop. Turkije en Rusland hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van de eerste centrale, maar gesprekken met Japan voor de tweede fabriek werden opgeschort na de aardbeving in Japan vorig jaar.
Ricciardone trok een optimistischer beeld over de algemene economische samenwerking tussen de regeringen en bedrijven van de twee landen. De bilaterale handel laat waarschijnlijk een stijging zien van meer dan 35 procent in het jaar 2011 zei hij. “We hadden grote succes vorig jaar. De handel tussen Turkije en de Verenigde Staten, wanneer de definitieve cijfers bekend zijn, zal waarschijnlijk een stijging laten zien van 35 procent, misschien meer ”
 
“President [Barack] Obama en premier [Recep Tayyip] Erdogan en president [Abdullah] Gül hebben afgesproken dat we onze economische relatie naar het niveau brengen als van onze strategische, defensie en diplomatieke.
 
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/us-asks-for-transparency-in-turkish-nuclear-bids.aspx?pageID=238&nID=12450&NewsCatID=348

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here