7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

President van Zuid-Korea bezoekt Turkije, nucleaire samenwerking op agenda

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak komt dit weekend naar Turkije voor een bezoek gericht op het bespreken van de samenwerking op verschillende gebieden, met inbegrip van Turkse plannen om kerncentrales te bouwen.
 
Lee zal president Abdullah Gül en premier Recep Tayyip Erdogan ontmoeten tijdens zijn vierdaagse bezoek van 4-7 februari om de handel en de aanleg van infrastructuur uit te breiden. De twee partijen kunnen ook een kerncentrale bouwproject in Turkije bespreken.
 
Turkije heeft plannen voor de bouw van twee centrales, een in Akkuyu aan de Middellandse Zee en een andere in Sinop aan de Zwarte Zee kust.
Zuid-Korea is voor ongeveer 40 procent van de elektriciteitsbehoefte afhankelijk van nucleaire installaties. Het land heeft ook geprobeerd om kerncentrales te exporteren sinds Koreaanse bedrijven een enorme contract wonnen in het najaar 2009 voor het bouwen van vier kerncentrales in de Verenigde Arabische Emiraten.
 
Lee komt naar Turkije als onderdeel van een week lange tocht die ook Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten behelst. Hij zal naar verwachting besprekingen voeren over de olie-import naar aanleiding van de Amerikaanse en Europese sancties tegen de Iraanse olie-export. Zuid-Korea is afhankelijk van Iran voor 10 procent van zijn olie-invoer.
 
Bron: http://www.todayszaman.com/news-269978-s-korean-president-to-visit-turkey-nuclear-cooperation-on-agenda.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here