7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Minder Iraniërs bezoeken Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De devaluatie van de Iraanse Rial van de afgelopen maanden heeft invloed gehad op het aantal Iraanse toeristen die naar Turkije komen.
 
De waarde van de Rial is gedaald, waardoor basis-pakketten betaald in dollars duurder is geworden voor de gemiddelde Iraanse toerist.
 
De 10 wekelijkse chartervluchten vanuit Iran naar Turkije waren gebruikelijk 70 tot 80 procent vol, maar nu
draait het alleen op 30 procent van de capaciteit.
 
“Turkse hotels hebben ook hun prijzen verhoogd en dit kan leiden tot een daling van het aantal Iraanse toeristen naar Turkije in 2012”, zegt Azade Dochi, eigenaar van de Seatravel agentschap voor toerisme, die Iraanse toeristen naar Turkije brengt.
 
Istanbul Point Hotel General Manager Nuri Kalyoncu bevestigde ook de recente trend in een interview met dagelijkse krant Radikal.
 
“De politieke problemen in Iran hebben ook een impact gehad op het toerisme. Ik verwacht dat er een daling zal optreden van 5 tot 10 procent van het aantal Iraanse toeristen die naar Turkije komen in 2012 “zei hij.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/less-iranians-visit-turkey-as-rial-falls.aspx?pageID=238&nID=12377&NewsCatID=349

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here