7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Marokko en Turkije gaan samenwerken op wetenschappelijk gebied

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Minister van Hoger Onderwijs & Wetenschappelijk Onderzoek van Marokko, Lahcen Daoudi, benadrukte dat de samenwerking op wetenschappelijk gebied tussen Marokko en Turkije van vitaal belang is en gezien moet worden als een van de prioriteiten van de twee landen. Hij merkte op dat de samenwerking tussen Marokko en Turkije op economisch gebied veel breder is dan in het wetenschappelijke veld.
 
Na zijn ontmoeting met de Turkse ambassadeur in Marokko Tence Aacdol, verklaarde Daoudi in een persverklaring uitgegeven door de officiële media in Marokko op donderdag 2 februari dat er een noodzaak is om de wetenschappelijke samenwerking met Turkse universiteiten in alle divisies uit te breiden, in het bijzonder op het niveau van de studenten, studiebeurzen, hoogleraren en wetenschappelijk onderzoek.
De Turkse ambassadeur sprak zijn tevredenheid uit over de voortdurende bijeenkomsten dat hij heeft, met leden van de nieuwe Marokkaanse regering.  
 
Tijdens deze bijeenkomst zijn de twee partijen het eens geworden over de lancering van uitwisselingen, de vorming van een gezamenlijke commissie op wetenschappelijke samenwerking en voorbereiding van projecten en toekomstige programma’s voor de samenwerking tussen Turkse en Marokkaanse universiteiten.
Bron: http://www.middleeastmonitor.org.uk/news/africa/3354-moroccan-minister-scientific-field-is-among-priorities-of-cooperation-wi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here