7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije blijft populair voor landen uit het Midden-Oosten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is een van de meest populaire landen voor de inwoners van landen uit het Midden-Oosten, 78 procent van de mensen in de regio zeggen dat ze het beleid van het land ondersteunen, blijkt uit een recente studie van de Turkse Economische en Sociale Studies Foundation (TESEV).
TESEV heeft donderdag de resultaten vrijgegeven van haar onderzoek met de titel “Percepties over Turkije in het Midden-Oosten”, uitgevoerd op 2.323 mensen in 16 landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De bevindingen zijn niet wezenlijk verschillend van de resultaten van een soortgelijke enquête van de stichting vorig jaar. Turkije is nog steeds zeer geliefd in de regio, maar er is een lichte daling in populariteit van Turkije in sommige landen, met name in Syrië en Iran.
In antwoord op een vraag om te kiezen tussen een lijst van landen in termen van het hebben van positieve gevoelens over dat land, werd Turkije als eerst genoemd door 78 procent van hen. Zevenenzeventig procent zei ook dat, ondanks de steeds gespannen betrekkingen met Israël, Turkije een positieve bijdrage levert aan de regionale vrede. Vijfenzeventig procent van de ondervraagden zei dat Turkije zou moeten bijdragen tot het vinden van een oplossing voor de situatie van Palestina, terwijl 61 procent van hen zei dat ze Turkije zagen als een model voor hun land. Tweeëntwintig procent zei dat ze niet geloofden dat Turkije een goed model voor het Midden-Oosten landen was, terwijl 13 procent onbeslist antwoordde.
Turkije werd gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (70 procent), Palestina (66 procent), China (65 procent), Saoedi-Arabië en Libanon (64 procent) en Egypte (62 procent) in termen van positieve gevoelens in de richting van een land.
De resultaten geven ook aan dat Turkije nog steeds een vertrouwd land is voor het bemiddelen tussen derde landen. Uit de enquête bleek ook dat Turkije wordt gezien als zowel economische macht als een politieke macht in de regio.
Syrië heeft het minste vertrouwen in Turkije in de 16 landen waar de enquête werd, uitgevoerd met 44 procent zeggen dat ze een positief sentiment in de richting van Turkije hebben, terwijl slechts 30 procent zei dat ze blij waren met de reactie van Turkije over de regionale ontwikkeling in het afgelopen jaar. Slechts 31 procent zei dat Turkije een model kan zijn voor Syrië.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=270290

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here