7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkse bedrijven staan niet te springen op de inhuur van expats

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Slechts 17 procent van de Turkse bedrijven kiezen ervoor om buitenlandse werknemers in te huren, dat is onder de 24 procent van de mondiale gemiddelde en het Europese gemiddelde van 19 procent, blijkt uit een nieuwe studie door de wereldwijde wervings-en werkplekadviesbureau Manpower Group.
De studie, waar meer dan 25.000 werkgevers in 39 verschillende landen is geïnterviewd, onderzocht meer dan 500 werkgevers in Turkije. Van deze 500 werkgevers, zeiden 415 dat ze liever geen buitenlandse werknemers in huren.
Volgens de studie, maken de Turkse restaurant en hotel sectoren gebruik van de meeste vreemdelingen (36 procent), met het grootste aantal in dienst op de Middellandse Zeekust van Turkije. In de meest geprefereerde buitenlandse werknemers staat Rusland bovenaan de lijst op 34 procent, gevolgd door Duitsland met 15 procent en Oekraïne op 13 procent.
De tewerkstelling van buitenlanders in Turkije wordt gehinderd door taal-en culturele barrières, maar ook visum gerelateerde en juridische belemmeringen, aldus de Manpower Groep.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-firms-not-keen-on-hiring-expats.aspx?pageID=238&nID=12989&NewsCatID=347

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here