7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Historische innovatie in de geneeskunde door Turkse uitvinders

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Infrascanner, een levensreddende apparaat, die onmiddellijk de aanwezigheid van cerebrale bloeding kan detecteren werd uitgevonden over een periode van vijf jaar door Dr. Hasan Ayaz en Dr. Kurtulus Izzetoglu. Het project wordt gefinancierd door het Amerikaanse leger. 
Turkse wetenschappers van Optic Brain Imaging Laboratory van de Philadelphia Drexel University hebben een revolutionaire uitvinding in de geneeskunde bedacht. De infrascanner is een mobiel apparaat dat de aanwezigheid en locatie van de bloeding in de hersenen kan detecteren.
De twee Turkse academische wetenschappers verklaren dat het apparaat (ter grootte van een mobiele telefoon) al snel te vinden is in iedere ambulance over de hele wereld en ze leggen uit dat dankzij het mobiele apparaat het snel te bepalen is of een patiënt lijdt aan bloedingen in de hersenen na een trauma op de plaats van het ongeluk, zonder dat de patiënt naar een ziekenhuis moet met een tomografie machine.
Het toestel werd voor het eerst gebruikt naar aanleiding van een explosie in Fellujah, in Irak om de Amerikaanse soldaten en Iraakse burgers te controleren op cerebrale bloedingen.
De Drexel University Optical Brain Imaging Center is opgericht onder leiding van prof. Banu Onaral en wordt gerund door Turkse wetenschappers. Het centrum is snel uitgegroeid tot een Amerikaanse ontmoetingsplaats voor alle Turkse wetenschappers die hersenen willen bestuderen. 
Het product heeft al toestemming voor massaproductie door de Verenigde Staten.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://english.sabah.com.tr/National/2012/02/08/turkish-inventors-historical-innovation-in-medicine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here