7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Prinses Máxima in Turkije voor Inclusive Finance

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is maandag 13 februari tot en met woensdag 15 februari in Ankara, Turkije, in haar rol als VN-adviseur ‘Inclusive Finance’ en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Prinses Máxima heeft diverse besprekingen over het belang van toegang tot financiële diensten. De Prinses spreekt onder meer met vice-premier en minister van Economische Zaken Babacan, minister Simsek van Financiën en gouverneur van de Centrale Bank van Turkije. Prinses Máxima heeft tevens een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse internationale organisaties, zoals IMF, Wereldbank en Verenigde Naties.
Woensdag 15 februari brengt Prinses Máxima een bezoek aan het ‘Women Entrepreneurship Support Project’. Via dit project hebben duizenden vrouwen training en coaching gekregen bij het opzetten van een eigen onderneming, zoals het schrijven van een ondernemersplan en toegang verkrijgen tot financiële diensten. De Prinses gaat naar de keramiek en pottenbakkerij van een van de deelneemsters. Prinses Máxima bezoekt vervolgens een bilateraal hulpprogramma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, ‘Women Education and Employment Association’, waarbij vrouwen worden geholpen op de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld ook getraind worden op sociale aspecten. Tot slot gaat Prinses Máxima naar ‘Cocoon to Silk Women Co-operative’ waar ze een ontmoeting heeft met organisaties die vrouwen opleiden op zowel zakelijk als sociaal gebied.
Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen.
Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).
Bron: http://www.allthingsroyal.nl/forum/index.php?showtopic=16648

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here