7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Koerdische serie op de nationale televisie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tv kanaal TRT SES staat op het punt om hun eerste tv-serie ooit gefilmd in het Koerdisch uit te zenden onder de titel Siya Mem u Zin (In de Schaduw van Mem u Zin), de eerste aflevering gaat in première aan het eind van februari op een gala, die zal worden bijgewoond door de minister-president en een reeks ministers.
Het filmen gaat nog steeds door in Malatya Arapgir, het uitgangspunt van de allereerste Koerdische tv-series, Siya Mem u Zin volgt een liefdesverhaal die worstelen met het feodalisme.
Geregisseerd door Yusuf Güven en geschreven door Orçun Onat, de tv-show sterren Bilal Yörük en Yaprak Durmaz spelen een hoofdrol. Mem-u Zin werd de eerste serie die ooit werd vertaald uit het Koerdische in het Turks, een project op initiatief van minister van Cultuur en Toerisme Ertugrul Günay.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://english.sabah.com.tr/Arts/2012/02/12/viewers-will-soon-be-able-to-watch-a-kurdish-series-on-national-television

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here