7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Is Turkije zo rijk dat mensen hun mobiele telefoons elke 11 maanden veranderen?

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkse minister van Economie Zafer Çaglayan zegt dat zowel producenten als consumenten de verantwoordelijkheden moeten nemen om het tekort op de handelsbalans te verminderen. ‘We zijn niet zo rijk,’ zegt hij.
Turken moeten hoge uitgaven voor ingevoerde producten, zoals mobiele telefoons, helpen  intomen 
“Is Turkije zo rijk dat mensen hun mobiele telefoons elke 11 maanden veranderen?” Çaðlayan vroeg dit tijdens de evaluatie van de Turkse invoer in 2011 in Istanbul.
Çaðlayan zei dat Turkije een totaal van 14,3 miljoen mobiele telefoons importeert tegen een kostprijs van bijna 1,74 miljard dollar vorig jaar.
“Ik zeg niet dat mensen geen mobiele telefoons moeten kopen, maar ik ben gewoon hardop aan het denken: “geven de uitgaven op de invoer van telefoons aan dat Turkije een rijk land is?”
Turkije is niet het enige land dat een hogere toename van de invoer ziet dan de stijging van de uitvoer volgens de minister, die wees op China, Chili en Japan. “We zijn niet aan het vergelijken om excuses te vinden voor de huidige positie, maar om te laten zien dat Turkije niet het enige land is met een tekort op de handelsbalans” zei hij.
De minister zei dat vooral bloeiende binnenlandse vraag en de stijgende grondstofprijzen vorig jaar de weg vrij maakte voor de stijging van de invoer. Çaðlayan zei ook dat door de energie-afhankelijk van Turkije olie en gas import steeg met 40,5 procent tot 54,1 miljard dollar vorig jaar van 38,5 miljard dollar in 2010 als gevolg van stijgende energieprijzen.
Ongeveer 42 procent van de Turkse invoer bestaan uit grondstoffen die niet te verkrijgen zijn in Turkije en een andere 42 procent gaat naar zeldzame goederen of halffabricaten, zei hij.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/buy-less-cellular-phones-help-curb-trade-gap-turkish-minister-advises.aspx?pageID=238&nID=13

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here