7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkse bedrijven genieten van de goedkope invoer uit Griekenland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Goedkopere prijzen in de door schulden geteisterde Griekenland trekken meer Turkse bedrijven, de invoer uit Griekenland zijn gestegen naar bijna 40 procent in een jaar. ‘Toen de concurrentiepositie van een aantal Griekse bedrijven daalde, keken exporteurs naar de dichtstbijzijnde markt om hun bedrijven te redden’ zegt een vertegenwoordiger van een Turks bedrijf.
Turkije geniet van het importeren van goedkope producten uit Griekenland tijdens de crisis. De Turkse export steeg met 6,37 procent tot 1,55 miljard dollar (vorig jaar 1.455 miljard dollar) terwijl de invoer uit Griekenland steeg met 39,9 procent tot 2,56 miljard dollar (vorig jaar 1,54 miljard dollar)
Volgens Selim Egeli, voorzitter van de Turkish-Greek Business Council at Foreign Economic Relations Board of Turkey (DEÝK), is een van de voornaamste oorzaken van de grote sprong in het Grieks en Turks de handel de “revolutionaire” bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdoðan naar Athene met 15 Turkse ministers op 22 oktober 2010. “We zijn de vruchten van dat bezoek aan het plukken” 
De grootste stijging van de export van Turkije was in minerale brandstoffen, oliën en alkali producten. De import van vee uit Griekenland steeg tot 51,7 miljoen dollar (vorig jaar 32,1 miljoen dollar)
Griekse investeringen stijgen
Bovendien zijn Griekse bedrijven gestart om investeringen te verschuiven naar Turkije. Het aantal Griekse ondernemingen die in Turkije actief zijn steeg met 10,4 procent.
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-businesses-enjoy-cheap-imports-from-crisis-hit-greece.aspx?pageID=238&nID=14241&News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here