7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkije voert 's werelds eerste viervoudige ledematen transplantatie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Rector Dr. Murat Tuncer van de Hacettepe Universiteit maakte details bekend van het tweede gezicht transplantatie van Turkije en ’s werelds eerste viervoudige ledematen transplantatie (twee armen en twee benen).
De transplantaties ging van start tussen zeven en acht gisterochtend. Een patiënt kreeg een gezicht transplantatie, de tweede voor Turkije en 28e in de wereld, terwijl een andere patiënt een transplantatie van twee armen en twee benen kreeg.
Tijdens een persconferentie, riep Tuncer op om meer bloeddonaties om mogelijke complicaties te overwinnen en legde uit dat dit de tweede gezicht transplantatie in Turkije was, maar het was ook de eerste viervoudige ledematen transplantatie in de wereld. “54 artsen observeerden de operaties en 128 medisch assistent personeel waren voor 20 uur ermee bezig. Dit type operatie betreft de transplantatie van weefsel, daar is veel meer betrokken dan een routineoperatie.
“Waar het om gaat meer dan het nieuws van de orgaantransplantaties die echoot over de hele wereld is de gezondheid van onze patiënten. Hun psychosociale gezondheid is ook belangrijk voor ons. We verwachten ook dat de pers op het hoogste niveau respect tonen voor onze patiënten. Onze patiënten ontvangen psychosociale ondersteuning zei de rector.
Bron: http://english.sabah.com.tr/National/2012/02/25/turkey-performs-second-face-transplant-and-worlds-first-quadruple-transplant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here