7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Kracht van Turkije is dat het nooit zijn onafhankelijkheid heeft verloren

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Historische vooruitgang van Turkije is verbonden met de “praktijk van zelfkritiek” en “de keuze van de empowerment van vrouwen”, aldus de Amerikaanse historicus Bernard Lewis, die met de Turkse Policy Quarterly (TPQ) sprak.
De Princeton University professor uitte zowel scepsis en hoop ten aanzien van de steeds groter wordende rol van Turkije in de regio. Met betrekking tot de rechten van vrouwen, citeerde Lewis Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse republiek “Onze taak is om de Turkse natie te moderniseren, we kunnen de Turkse natie niet moderniseren als we alleen de helft van hen moderniseren”.
Kracht van Turkije is dat het “nooit zijn onafhankelijkheid heeft verloren” aldus Lewis, “Turkije, Iran en Afghanistan waren echt de enige islamitische landen die volledig onafhankelijk bleven zei Lewis. “De rest van hen vielen onder een vorm van Europese invloed”
Maar hij uitte ook scepsis over het idee dat Turkije een “neo-Ottomaanse” route aan het volgen is: “Als Turkije het Midden-Oosten terug leidt naar een Ottomaanse kalifaat dan denk ik niet dat dat een zeer mooie toekomst wordt” zei hij, als antwoord op een vraag over de vraag of Turkije een leider kan zijn in het Midden-Oosten.
Hij voerde ook aan dat als olie en gas ofwel op zijn of vervangen, het Midden-Oosten niet meer belangrijk zal zijn “Het centrum van de macht verschuivt naar het oosten […] De grootmachten van de 21ste eeuw zullen India en China zijn. Dat zal het centrum van de wereldmacht zijn, van de concurrentie of samenwerking. Het Midden-Oosten is alleen van belang als een gebied waar de twee zouden kunnen concurreren of samenwerken, afhankelijk van hoe de dingen werken. 
Beknopte samenvatting (vertaling) van een uitgebreid artikel te lezen onder bronvermelding:
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/lewis-pins-hopes-on–empowering-women.aspx?pageID=238&nID=15163&NewsCatID=339

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here