7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Atatürk Airport gaat capaciteit verhogen met een extra start-en landingsbaan

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een vierde start-en landingsbaan moet ervoor zorgen dat de capaciteit van Atatürk Airport in Istanbul verdubbelt, om te voldoen aan de verwachte vraag voor de komende 10 jaar, volgens de dagelijkse krant Hürriyet.
Turkish Airlines verzocht om een ??nieuwe start-en landingsbaan.
Het project, dat is goedgekeurd door de regering, zal de last van het vliegverkeer op Istanbul Atatürk Airport en vertragingen voorkomen.
“Het project, dat de toekomst van Atatürk Airport zal redden, zal worden afgerond in een jaar na de aanbesteding” zei Cebeci.
De nieuwe start-en landingsbaan zal 2.500 meter lang en 60 meter breed zijn, volgens het plan. De gesprekken over het overdragen van een deel van de luchthaven dat wordt gebruikt door de Turkse luchtmacht aan de staat  is in de laatste fase.
Dat deel zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de parkeerplaats voor vliegtuigen.
Met de nieuwe start-en landingsbaan en het platform, zal het luchtverkeer op Istanbul Atatürk Airport stijgen tot 70 vliegtuigen per uur.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/ataturk-airport-to-raise-capacity-with-runway-.aspx?pageID=238&nID=14809&NewsCatID=349

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here