7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

35 Turken op Forbes Magazine lijst van miljardairs

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Forbes Magazine heeft zijn jaarlijkse lijst van miljardairs op woensdag vrijgegeven, ze melden dat 1.226 mensen over de hele wereld – waarvan 35 Turkse – een netto waarde van ten minste $ 1 miljard hebben.
Fiba Holding voorzitter Hüsnü Özyegin stond boven aan de Turken en is geplaatst als nummer 377 op de lijst van Forbes ‘met een netto-activa ter waarde van $ 3 miljard”. De Fiba Groep is actief in de banksector als in de luchtvaart, retail, vastgoed, energie, scheepsbouw en havenbeheer. 
Cukurova Holding voorzitter Mehmet Emin Karamehmet was de tweede Turk op de lijst, gerangschikt op 401 met een vermogen van 2,9 miljard dollar, terwijl Yildiz Holding voorzitter Murat Ülker derde werd bij de Turken op nummer 418 op de lijst met activa ter waarde van $ 2,8 miljard. Semahat Arsel van de Koç familie, een van de rijkste families in Turkije, en Dogus fractievoorzitter Ferit Þahenk delen de vierde plaats uit de Turken met $ 2,6 miljard in totaal vermogen. 
Koç Holding erevoorzitter Rahmi Koç volgde hen met een fortuin van $ 2,5 miljard. Filiz Sahenk met $ 2,4 miljard, Sarik Tara met $ 2,3 miljard, Suna Kiraç met $ 2,2 miljard en Ali Agaoglu met 2,1 miljard dollar waren ook in de top 10 rijkste Turken.
Het aantal Turkse miljardairs is gestegen van 34 vorig jaar naar 35 in 2012, met de toevoeging van een prominente zakenman Suat Günsel van de Turkse Republiek Noord-Cyprus (KKTC). Günsel is ook de oprichter van het Near East University in de KKTC.
Bron: http://www.todayszaman.com/news-273738-35-turks-ranked-among-forbes-magazines-billionaires-list.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here