7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Istanbul en Ankara komen bekaaid af in top lijst concurrentiepositie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Istanbul en Ankara, de grootste twee steden van Turkije op het gebied van bevolking en economische activiteit, zijn slechts 74e en 95e, onder 120 steden overal ter wereld in een concurrentiepositie aldus een onderzoek van het weekblad Economist.
“New York en Londen zijn beoordeeld als de twee meest concurrerende steden in de wereld”. Deze steden werden gevolgd door Singapore, Hong Kong, Parijs, Tokyo, Zürich, Washington, Chicago en Boston. Steden van de Verenigde Staten en West-Europa goed zijn voor 24 van de top 30 steden” aldus het rapport.
Totale score van Istanbul was 45,5 van de 100, terwijl Ankara een score had van 40,9. New York, scoorde 71,4 in het algemeen.
Amerikaanse en Europese steden zijn ’s werelds meest concurrerende vandaag, ondanks zorgen over de verouderde infrastructuur en grote begrotingstekorten, de economische opkomst van Azië kwam tot uiting in de economische concurrentiepositie van de steden.
Het onderzoek werd in opdracht van Citigroup.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/istanbul-ankara-not-competitive.aspx?pageID=238&nID=15951&NewsCatID=344

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here