7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Istanbul bereidt zich voor om World Economic Forum te hosten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

World Economic Forum (WEF) bereidt zich voor om na vier jaar terug te keren naar Istanbul van 4 tot 06 juni. Het wordt een historische top gesteund door minister-president Recep Tayyip Erdoðan, die Europa en het Oosten zal samenbrengen.
De laatste WEF-top in Istanbul was in 2008, zegt Stephen Kinnock, de directeur Europa en Centraal-Azië van het forum, die is belast met het vormgeven van de Istanbul-programma.
“Nu zijn we erg blij en enthousiast om terug te keren naar Istanbul. De rol van Turkije op het wereldtoneel is heel anders in 2012” zei Kinnock.  
Dit is de eerste keer dat het WEF een top zal houden om zowel Europa als het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) regio in de 42 jaren van zijn geschiedenis te behandelen. Het belangrijkste thema van de top van Istanbul zal worden “Roadmaps for Reform and Growth”
Parallel met de hervormingen, zal de groei en de werkloosheid in deze drie regio’s worden besproken in Istanbul. De kracht van de sociale media, waarvan de wereld getuige was tijdens de Arabische lente, en die tienduizenden mensen in minder dan een half uur op straat bracht om te protesteren tegen Poetin, komt waarschijnlijk ook op tafel in Istanbul.
Energie is een andere belangrijk onderwerp dat wordt besproken in Turkije, Turkije staat op een kruispunt voor energie lijnen van het Midden-Oosten naar Europa.  
De zeven co-voorzitters van WEF Europa van de MENA en Centraal-Azië-top zijn Sabanci Holding voorzitter Güler Sabanci, Coca-Cola CEO Muhtar Kent, de Russische VTB Bank president Andrey Kostin, Italiaanse Eni bestuursvoorzitter Giuseppe Recchi, Denemarken Vestas ‘President en CEO Ditlev Engel, Nationale Bank van Koeweit bestuursvoorzitter Ibrahim Dabdoub, en Frederico Curado, CEO van de Braziliaanse Embraer.
Ongeveer 1.000 mensen komen samen in Istanbul voor de top, aldus Kinnock, die veel aandacht verwacht voor de top uit Rusland. 
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/istanbul-prepares-to-host-wef-summit.aspx?pageID=238&nID=16056&NewsCatID=345

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here