7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Ezelmelk boerderij vraagt toestemming voor verkoop

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

“Ezelmelk” is het dichtst bij moedermelk en ik heb toestemming gevraagd aan de Ministerie van Volksgezondheid om ezel melk te verkopen voor baby’s van wie de moeder niet genoeg melk heeft om hen te voeden”, zegt de eigenaar van het enige ezelboerderij in Turkije.
Volgens een artikel in het dagelijks krant Vatan, is er maar een ezel boerderij in Turkije en ligt het in de noordwestelijke provincie Kirklareli. De boerderij is de thuisbasis van 180 ezels, 172 daarvan zijn vrouwelijke ezels. De eigenaar van de boerderij, Ufuk Usta, die ook een docent is aan de Medische Faculteit van de Trakya Universeit, zegt dat ezel melk het dichtst bij melk van de vrouw ligt. Het is bewezen door wetenschappers. “In Italië, mogen mensen ezelmelk verkopen op markten. Ezel melk kent geen gevaar omdat het minder vet is, en het makkelijker te verteren is, merkte hij op.
Usta voegde er aan toe dat het vinden van ezels in Turkije een harde baan is omdat het aantal ezels in Turkije gedaald is tot ongeveer 250.000-300.000 van ongeveer 1,25 miljoen in 1998. Usta legde de daling uit. “Op dit moment worden de ezels gebruikt om ladingen in de zomer te dragen, maar ze worden niet goed verzorgd in de winter, waardoor veel ezels sterven.”
Volgens de Islam is het drinken van ezelmelk niet toegestaan.
Bron: http://www.todayszaman.com/news-274648-turkeys-only-donkey-farm-demands-sale-of-donkey-milk-in-markets.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here