In de afgelopen tien jaar heeft Turkije de nationale vis
export verdrievoudigd, een op de vier brasem en zeebaars dat in Europa worden
verkocht komen uit Turkije.
Als gevolg van het beleid dat
door de Voedsel, Landbouw en Veehouderij ministerie wordt uitgevoerd, groeide de
Turkse visserij industrie tussen de periode 2002-2011 met 264 procent tot een
totaal van 448 miljoen dollar.Â
Â
Turkije verwierf een 25 procent aandeel in de Europese
brasem – bas markt, volgens het Ministerie van Voedselvoorziening, Landbouw en
Veehouderij, ook is Turkije uitgegroeid tot de nummer een forel producent van
Europa.
Bron: http://english.sabah.com.tr/Economy/2012/03/19/europes-fish-provided-by-turkey
Vis voor Europa geleverd door Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,
Zie ook
Turkije’s eerste koffiemuseum in Safranbolu
Het eerste en enige koffiemuseum van Turkije is gevestigd in het district Safranbolu in de noordelijke provincie Karabük, dat op de Werelderfgoedlijst van de...
Wie heeft het broodje Döner uitgevonden?
Kadir Nurman, die in 1972 een kleine döner kebab zaak opende met een oppervlakte van 17 vierkante meter op het treinstation van de dierentuin...
Een Turk drinkt jaarlijks 1.300 kopjes thee
Een Turks persoon consumeert gemiddeld 1.300 kopjes thee per jaar, aldus het hoofd van een koffiehuisvereniging.
Serdar Ersahin, hoofd van de in Istanbul gevestigde vereniging,...
Turkije exporteert 177 ton hamsi naar 11 landen
Turkije heeft 177 ton hamsi, een kleine lokale vis, geëxporteerd naar 11 landen sinds de opening van het seizoen op 1 september, volgens gegevens...