7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Turkse keuken wint aan populariteit in Verenigde Staten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Traditionele culinaire hoogstandjes van Turkije vinden hun weg naar de Amerikaanse metropool New York. Zowel Gulluoglu en Çigköftem hebben locaties naast een aantal van de duurste restaurants van de stad gelegen, terwijl Simit Sarayi ook het openen van een vestiging bevestigd.
Turkse keuken is begonnen aan een nieuw tijdperk in de hele wereld. Het is heel goed mogelijk een Turks restaurant te zien op veel van de populairste straten in de grote steden in het Verre Oosten en Europa. Vooral in de afgelopen zes maanden, in een ongelooflijke speling van het lot, is de Turkse keuken het gesprek van de dag in de New Yorkse Manhattan. Enkele van de meest prestigieuze kranten, zoals de New York Times en de Wall Street Journal publiceren artikelen over de Turkse keuken.
De economische crisis heeft de Amerikaanse gewoonten van consumenten veranderd. Ze willen nu eten van hoge kwaliteit, hygiënisch, betaalbare en gezonde voeding. In New York alleen al zijn er meer dan 14.000 restaurants en 35.000 voedsel en drank verkoop locaties en New York is daarmee een van de steden in de wereld met het hoogste aantal van voedselgeoriënteerde activiteiten. Het aantal medewerkers overtreft 400.000. Zesenzestig procent van de New Yorkers gaan uit eten. De resterende percentiel bestaat uit mensen die binnen bestellen, met andere woorden, dit is een stad waar het zeldzaam is dat bewoners daadwerkelijk in hun keuken gaan om een maaltijd te bereiden.
Gulluoglu heeft met succes zes vestigingen geopend in de Verenigde Staten, waarvan vier in New York, een in Los Angeles en een in Miami. De 2011 inkomsten voor de vestigingen in New York was twee miljoen dollar.
Welk product verkoopt het meest?
Zeker onze pistache baklava en onze su böreði … We verkopen ongeveer 15 bakken van elk elke dag. Onze Kagithane vestiging in Istanbul verkoopt 25 tot 30 trays van baklava per dag. We zijn nu steeds zeer concurrerend met simit. Amerikanen noemen simit ‘The Lord of the Rings’. Ze verkopen ze ook voor vergaderingen. Voor slechts een vergadering verkopen wij 15 platen in een keer.
Wie zijn uw klanten?
Op dit moment in Astoria Queens zijn het de Grieken. We opereren in een gebied dat de hoogste populatie van de Grieken heeft na Griekenland. Er zijn meer Grieken hier dan er in Cyprus. We hebben onze zaak opengesteld naast hun grootste kerk. Tijdens Pasen verkopen wij baklava aan 50.000 mensen. De burgemeester van Brooklyn is ook onze vaste klant.
Bron: http://english.sabah.com.tr/Economy/2012/04/07/the-new-american-dream

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here