7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Bezoek aan drie Turkse universiteiten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op uitnodiging van Assist. Prof. Dr. Ömer SANLIOGLU van de Erciyes University in Kayseri (Turkije) heeft docent Erdinç Saçan, verbonden aan de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven, gastcolleges gegeven aan Turkse studenten. Dankzij het Erasmus programma docentenmobiliteit heeft deze uitwisseling kunnen plaatsvinden.
Op 30 april heeft Erdinç Saçan een seminar gegeven over “The Higher Education System and the Turkish Population in the Netherlands” aan de Nevsehir Universiteit.  Nevsehir is een stad in centraal-Turkse streek Cappadocië (bekend om zijn spectaculair surrealistisch landschap). Ongeveer 100 studenten van de faculteit  Economics and Administrative Sciences waren aanwezig tijdens het seminar, die een extra tintje kreeg vanwege de 400 jaar onderlinge diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland en natuurlijk Koninginnedag. De lokale media was er ook en de decaan Prof. Dr. Sevki Ozgener van de faculteit heeft aangegeven dat zijn wens is om zo veel mogelijk studenten de gelegenheid te geven om naar Nederland te gaan om daar een tijd te kunnen studeren als exchange student.
 
In de middag gaf hij een gastcollege aan 30 studenten van het vak “Global Marketing” normaal gegeven door Prof. Dr. Mahir Nakip over het onderwerp Social Media & Marketing. Dit was aan de Erciyes Universiteit (opgericht in 1978) te Kayseri. Kayseri is een industriestad in Turkije bekend om de berg Erciyes. Volgens de laatste telling heeft de stad 915.688 inwoners. De Turkse president Abullah Gül is geboren in Kayseri.
Ook in Kayseri gaf Erdinç Saçan aan de studenten van de studie “Internationale betrekkingen” een seminar over het Nederlandse educatie systeem. Hij ontving een plaquette van de decaan van de faculteit Economics and Administrative Sciences.
Op 2 mei was er tevens een kort bezoek aan de particuliere Nuh Naci Yazgan University (opgericht in 2009) in Kayseri. Hij is daar ontvangen door de rector Prof. Dr. Kerim Güney. Ze zijn zeer geïnteresseerd in samenwerking met Fontys.
Ter afsluiting bracht Erdinç Saçan een bezoek aan Mevr. Berna Ilter in Kayseri. Berna Ilter is eigenaresse van BRN Sleep Products – Turkey’s leading mattress manufacturer en winnares van de Ruban D’Honneur voor RSM Entrepreneur of the Year Award. Een succesvolle zakenvrouw die nationaal en internationaal als rolmodel dient.
Samen met Mrs. Berna Ilter & Assist. Prof. Dr. Ömer SANLIOGLU
Tijdens het bezoek en gastcolleges aan de drie verschillende universiteiten werd er volop gehamerd op meer samenwerking en uitwisseling van studenten en docenten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here