7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Turkse en Nederlandse studenten schetsen toekomstige financiële wereld

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Topfunctionarissen van verzekeraar Achmea, haar Turkse dochteronderneming Eureko Sigorta en Garanti Bank Turkije beoordelen vrijdagmiddag 29 juni project ideeën van 5 teams van ieder 3 studenten. Zij dienden hun idee in, in het 
kader van de studentenwedstrijd ‘Let’s Design The Future’ georganiseerd door beide verzekeraars en de bank in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. 
Studenten uit Turkije en Nederland schetsen in gemengde teams de kaders van hoe zij hun financiële toekomst zouden willen zien. Tijdens de halve finale op vrijdagmiddag 29 juni vertellen vijf teams van drie Turkse en Nederlandse studenten over hun idee voor hét nieuwe business model. Plaats van handeling is het Interpolis-kantoor in Tilburg. De betrokken studenten zijn geselecteerd uit meer dan 290 deelnemers. De halve finalisten hebben de afgelopen weken de tijd gehad om hun ideeën aan te leveren en te ontwikkelen op een online platform. Zij strijden om een plaats in de finale op 3 oktober in Istanbul. 
Finalisten winnen stageplek
De expert-jury wijst twee of drie van de vijf teams aan voor een plek in de finale in Istanbul. De jury bestaat uit Jack Buckens (directievoorzitter Interpolis), Okan Utkueri (CEO Eureko Sigorta), Herberth Samsom (managing partner Inshared), Oznur Metiner (Garanti innovatie)  en Tim van Letht (Strategie & Innovatie Interpolis). Alle studenten die doorgaan naar de 
finale winnen een stageplek bij Achmea in Nederland óf bij Garanti Bank in Turkije. Het team dat de finale wint, wint daarbij ook nog een cross-country visit met bezoeken aan Achmea, Eureko Sigorta en Garanti. 
400 jaar Nederland Turkije
Voor jongeren is financiële stabiliteit op lange termijn niet direct het allerbelangrijkste in hun leven. Maar geld op zich, wordt wel belangrijk gevonden. De wedstrijd daagt jongeren uit na te denken over hun financiële behoeften, nu en in de toekomst en op zoek te gaan naar nieuwe, innovatieve ideeën die passen bij hun belevingswereld.  De studentenwedstrijd is 
één van de activiteiten van Achmea, Eureko Sigorta en Garanti in het kader van de viering van de 400 jaar bestaande diplomatieke betrekkingen dit jaar. Achmea, Eureko Sigorta en Garanti willen hiermee extra aandacht schenken aan hun partnerschap.
Eureko Sigorta
Achmea is sinds 2007 actief in Turkije. Dochteronderneming Eureko Sigorta verkoopt  verzekeringen via de Garanti Bank in Turkije. Eureko Sigorta is met 20% marktleider in de non-life bankverzekeringsbusiness in Turkije. De kennis over bankverzekeren die Achmea in Nederland heeft, deelt ze met haar Turkse partners. Garanti is de op een na grootste private 
bank in Turkije en heeft ruim 900 vestigingen en 10 miljoen klanten. Door de samenwerking hoopt Achmea het verzekeringspercentage in Turkije te kunnen verhogen. Van de 70 miljoen mensen is nu slechts 1% verzekerd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here