7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Zehra Sariaslan naar de Verenigde Naties

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De 22 jarige Rechtsgeleerdheid-studente Zehra Sariaslan doet mee aan de VN-jongerenverkiezing.
Indien zij wordt gekozen, wilt Zehra zich inzetten voor de vrouwenrechten overal ter wereld. 
Wil je dat Zehra naar de VN gaat?
SMS dan zehra naar 5040 (geen extra kosten).
Daarnaast is het ook mogelijk om een extra stem uit te brengen op de website www.dewereldvanvn.nl.
Zeven vragen aan Zehra Sariaslan (22) uit Harderwijk, student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht 
Wat is jouw speerpunt? 
Mijn speerpunt is vrouwenrechten. Vrouwen worden overal ter wereld zowel direct als indirect gediscrimineerd. In sommige landen worden vrouwen onthouden om bestuurlijke topfuncties te bekleden, in andere landen hebben vrouwen niet de mogelijk om onderwijs te volgen. En 40 % van de vrouwen wordt het slachtoffer van seksueel misbruik op minderjarig leeftijd. Samen met de jongeren wil ik voor vrouwenrechten strijden. 
Hoe kom jij achter de ideeën en meningen van jongeren?
Jongeren zijn voornamelijk te bereiken via sociale media, zoals facebook, whatsapp en twitter. Dit is de ultieme manier om erachter te komen wat jongeren precies denken en wat zij belangrijk vinden. Daarnaast zal ik ook naar scholen en universiteiten gaan om daar ideeën op te doen over de denkwijze en meningen van jongeren. 
Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?
Een jongerenvertegenwoordiger hoort ten eerste te geloven in wat hij of zij doet. En hij of zij hoort anderen te kunnen overtuigen van het belang van zijn of haar boodschap. Daarnaast hoort een jongerenvertegenwoordiger goed en duidelijk te kunnen spreken. Deze punten zou ik zelf graag terug willen zien in een jongerenvertegenwoordiger. Ik ben van mening dat ik al die kwaliteiten bezit. En door de steun van jongeren kan ik de kwestie rondom vrouwenrechten aankaarten bij de VN. Ik beloof ook dat indien jongeren op mij stemmen, dat ik me volledig zal inzetten voor vrouwenrechten. 
Waarom vind jij het bestaan van een jongerenvertegenwoordiger belangrijk? 
Grote organisaties zoals de Verenigde Naties hoort jongeren te kunnen benaderen. En zulke organisaties horen te weten hoe jongeren in elkaar zitten en hoe ze over bepaalde zaken denken. Door jongerenvertegenwoordigers kunnen zij erachter komen hoe jongeren zijn en hoe ze denken. Want we moeten niet vergeten dat jongeren de toekomst zijn en dat daarom hun ideeën en denkwijze enorm belangrijk is voor grote organisaties. 
Waarom heb jij je opgegeven om jongerenvertegenwoordiger te worden?
Het was altijd mijn droom om bij een grote internationale organisatie te mogen werken. Verenigde Naties is een van de grootste organisaties ter wereld en doet goed werk in veel landen. En daar wil ik een bijdrage aan leveren. Dit is voor mij een ultieme kans om te mogen werken voor een organisatie zoals de VN, maar daarnaast natuurlijk ook met jongeren. Jongeren zijn de toekomst en zij moeten weten dat zij ook een stem in de wereld hebben. 
Wat lijkt jou het leukst om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger?
Het leukste lijkt mij samen te werken met jongeren. Maar natuurlijk ook de speech die ik als jongerenvertegenwoordiger mag voordragen aan de Algemene Vergadering. Tijdens de speech spreek je namens de jongeren. Ik beschouw het als een absolute toppunt van de carrière van de jongerenvertegenwoordiger. Wat is leuker dan de stem van jongeren uitbrengen voor de Algemene Vergadering van de VN? 
Wat lijkt jou het minst leuk om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger?
Ik kan me eigenlijk alleen maar leuke dingen voorstellen!
Bron: http://www.dewereldvandevn.nl/vn_jongerenvertegenwoordiger/de_zes_kandidaten_2012/zehra_sariaslan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here