7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

ICT student deelnemer aan The Great Game 2012 in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een aantal studenten van Fontys Marketing Management en ICT & Business werden begin dit jaar uitgenodigd om te solliciteren naar een plek bij ‘The Great Game 2012’ . Op basis van mijn motivatiebrief ben ik bij deze ‘business challenge’ in Istanbul beland. Het doel van deze reis was om leren om te gaan met de druk van een opdracht uit het bedrijfsleven. Daarnaast was het belangrijkste onderdeel de samenwerking met Turkse studenten. Op 9 november vloog ik naar Istanbul. De vier andere deelnemende Nederlandse scholen waren: Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Hanzehogeschool uit Groningen en het Saxion Enschede. Elke Nederlandse school werkte samen met een hogeschool uit Istanbul. De school waar wij mee samen werkte was: Istanbul Kültür University. Elk team kreeg een bedrijf, dat zich in Nederland wilde vestigen, toegewezen gekregen. Wij kregen het bedrijf As Avise/Aves Architera, dit was een kroonluchterbedrijf. Voor dit bedrijf moesten wij een Export/marketingplan schrijven.
 
Hoogetepunten
Tijdens de 8 dagen die ik in Istanbul ben geweest, heb ik ontzettend veel meegemaakt en gedaan. Een aantal activiteiten zal ik niet snel vergeten zoals de kick-off van The Great Game waarbij onder andere als gastsprekers Prinses Maxima van Nederland, Ivar Blanken -CFO Unilever Turkije- en Frans Timmermans -Minister van Buitenlandse zaken- spraken. Het was erg bijzonder, omdat speciaal voor ons studenten Prinses Maxima en Kroonprins Willem-Alexander aanwezig waren.
 
Teambuilding loont
Tijdens deze reis zijn we ook langs een aantal bedrijven geweest. Het meest aansprekende bedrijf was voor mij: Koleksiyon, hier hadden we een presentatie van de oprichter. Dit was een erg inspirerende en leerzame presentatie. Op de laatste dag waren er presentaties met de resultaten van elk team. De presentaties werden in een grote (soort van bioscoop) zaal gehouden. Het was erg interessant om het resultaat van elke groep te zien.  Natuurlijk was het niet alleen hard werken en veel leren. Elke avond hebben we met alle studenten gezamenlijk gegeten. Bijna elke nacht hebben we met ons team aan de teambuilding gewerkt in de talloze clubs en cafés in Istanbul. Ook hebben de Turkse studenten ons in de tijd die we vrij hadden begeleid naar bezienswaardigheden. De uren die wij in de teambuilding hebben gestopt werden beloond want we zijn met ons team namelijk tweede geworden. Wij waren erg blij met dit resultaat. Op 17 november was het helaas alweer voorbij. Deze acht dagen zijn voor mij veel te snel voorbij gegaan.
 
Ik hoop voor elke student dat ook zij zo’n studiereis mee kunnen maken, omdat je niet alleen erg veel leert maar ook veel ervaring opdoet, een gezellige tijd hebt en mooie herinneringen die jou lang zullen bij blijven. Op de website www.TheGreatGame.biz zijn er onder andere 3 videoverslagen te bekijken.
 
Ik wil Erdinç Saçan en Peter van der Schee bedanken voor de geweldige kans die ze mij hebben gegeven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here