7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Fontys Hogeschool ICT docent Erdinç Saçan geeft gastcollege in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tussen 10 februari en 16 februari 2013 was docent Erdinç Saçan van Fontys Hogeschool ICT in Istanbul. Op 14 februari 2013 heeft hij dankzij het Erasmus programma van de Europese Unie de mogelijkheid gehad om gastcollege te geven aan de Istanbul Kültür University (opgericht in 1997). Daar heeft hij tijdens twee keer voor een groep informatie gegeven over “studeren in Nederland” in samenwerking met de afdeling internationalisering van de Istanbul Kültür University.
  
Studenten willen graag naar Nederland komen om te studeren met behulp van de Erasmus exchange programma maar ook is er interesse om stage te lopen bij een Nederlands bedrijf. Daarnaast heeft Erdinç Saçan een college gegeven over “Social Media & Marketing”. Ongeveer 30 studenten en hoogleraren hebben hieraan deelgenomen.
 
Naast het geven van een gastcollege heeft Erdinç een Engelstalige student van Fontys Hogeschool ICT opgezocht op zijn stageplek.Student Ozan Özkan studeert af bij Crytek. Erdinç heeft daar gesproken met de General Manager van Crytek Istanbul, Serhat Bekdemir. Crytek is een computerspelbedrijf dat in 1999 in Coburg werd opgericht door Cevat Yerli (CEO), Avni Yerli en Faruk Yerli, drie Turkse broers die in Duitsland zijn geboren. Hoofdkwartier van Crytek is in Frankfurt, met acht andere studio’s in Kiev, Boedapest, Nottingham, Sofia, Seoul, Shanghai, Istanbul en Austin.
 
Het bedrijf is vooral bekend voor het ontwikkelen van Far Cry en Crysis-series. Dit was de tweede reis van Erdinç Saçan naar Turkije. Eerste reis was naar de steden Nevsehir en Kayseri waar hij ook gastcolleges heeft gegeven. Volgende keer wilt hij naar een ander land om gastcolleges te geven. ?Erdinç: “Het is een aanrader voor ieder docent maar ook student om naar het buitenland te gaan en zo nieuwe kennis op te doen en te delen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here