7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, juli 1, 2022
No menu items!

Turkse bedrijven gaan goud zoeken in Afghaanse grondgebied

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turks bedrijf heeft vier veilingen gewonnen voor goud exploratie in een 1.000 vierkante meter gebied in Afghanistan, gewonnen van 70 andere deelnemer bedrijven, zei Turkse minister van Energie Taner Yildiz gisteren tijdens zijn bezoek aan het land, eraan toevoegend dat de Turkse staat gerunde oliemaatschappij TPAO in eerste instantie meer dan $ 100 miljoen in het land zal investeren .
“Wij geloven dat Turkije en Afghanistan, die diepe banden hebben, een groot potentieel voor gezamenlijke werk. hebben De publieke en private sector zullen natuurlijke en ondergrondse rijkdommen van Afghanistan samen verkennen ” zei Yildiz.
TPAO had de tender gewonnen voor olie-exploratie en productie in de provincies Mazar-i Sharif en Sandikli met haar partners Koeweit Energy, Dragon Oil en de Afghaanse Ghazanfer Group. De aanbesteding heeft betrekking op exploratie rechten in de Tadzjiekse Basin in het noorden van Afghanistan, waar olie-reserves worden geschat op meer dan 1 miljard vaten.
Elektriciteitsproductie
Yildiz merkte ook op dat Afghanistan een investering potentieel voor elektriciteitsopwekking van 23.000 megawatt van $ 30 miljard heeft. Afghaanse ministers zeiden dat ze wilden dat Turkse bedrijven de rijke water voorraden van het land evalueren om elektriciteit op te wekken.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-firms-to-explore-gold-in-afghan-territory.aspx?pageID=238&nID=42332&NewsCatID=345

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here