7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Troje Stad Homerus en Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Troje. Stad, Homerus en Turkije vertelt het volledige verhaal van de legendarische stad. Van de archeologie en het epos van Homerus tot aan de herontdekking en opgravingen door Schliemann. Een groot aantal wetenschappers uit Nederland en Turkije heeft bijgedragen aan deze rijk geïllustreerde catalogus bij de grootse tentoonstelling in het Allard Pierson Museum (van 7 december 2012 tot 5 mei 2013). Het boek presenteert de laatste inzichten en ontdekkingen over het historische én het legendarische Troje.
Het historische Troje wordt beschreven in hoofdstukken over de archeologie en geschiedenis van de stad, de herontdekking en opgravingen door Schliemann en het hedendaagse wetenschappelijke onderzoek. Maar ook nu is het beeld van Troje nog steeds onlosmakelijk verbonden met de legendarische stad die door Homerus in zijn Ilias en Odyssee vereeuwigd is. De legende leeft door in de Grieks-Romeinse kunst uit de oudheid, Shakespeares toneelstuk Troilus and Cressida en moderne (Turkse) literatuur. Geen stad in de geschiedenis spreekt zo tot de verbeelding als Troje. 
Ook verkrijgbaar in Engels en Turks
Over de auteurs: Günay Uslu, Jorrit Kelder en Ömer Faruk ?erifoðlu voerden de hoofdredactie over Troje. Stad, Homerus en Turkije. Het boek bevat bijdragen van een groot aantal specialisten: Willem J. Aerts, Rüstem Aslan, Mithat Atabay, Be?ir Ayvazoðlu, Mathieu de Bakker, Pim den Boer, Diederik Burgersdijk, Christiaan Caspers, Hein van Eekert, Floris van den Eijnde, Laurien de Gelder, Rudolph Glitz, Irene J.F. de Jong, Jorrit Kelder, Alwin Kloekhorst, Jacqueline Klooster, Marco Poelwijk, Winfred van de Put, Wendy Rigter, David Rijser, Ömer Faruk ?erifoðlu, Ali Sönmez, ?ükrü Tül, Günay Uslu, Herbert Verreth, Willemijn Waal en Gert Jan van Wijngaarden.
– See more at: http://www.wbooks.com/geschiedenis/prehistorie-archeologie/troje.html#sthash.0WUrdf4D.dpuf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here