7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

De fascinerende geschiedenis van het Ottomaanse Rijk

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In deze boeiende driedelige BBC-serie onderzoekt de Britse journalist Rageh Omaar de fascinerende geschiedenis van het Ottomaanse Rijk, van de oorsprong zo’n 600 jaar geleden tot het uiteenvallen 100 jaar geleden. Een rijk dat relatief weinig aandacht krijgt in de geschiedenisboeken, maar wel van grote invloed is geweest op Europa en het Midden-Oosten en nog steeds onmisbaar is als verklaring voor ontwikkelingen in die gebieden.
Als eerste komt de oorsprong van het Ottomaanse Rijk aan bod, de ontwikkeling van nomadische ruiters tot heersers over een rijk van drie continenten. De tweede aflevering laat het grote contrast zien tussen twee zeer verschillende Ottomaanse sultans: de beroemde Süleyman de Grote in de gouden 16e eeuw en Abdül-Hamid II met alle problemen in de 19e eeuw. In de laatste aflevering wordt de ondergang van het Ottomaanse Rijk door de opdeling na de Eerste Wereldoorlog behandeld, en zien we hoe de uiteenval voor spanningen zorgt die vandaag de dag in Europa en hetMidden-Oosten nog steeds voelbaar zijn.
Drie afleveringen met een totale speelduur van 156 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Voor meer informatie: klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here