7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkse tabak export stijgt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De export van tabak, die behoort tot de Turkse belangrijkste export items, is gestegen naar meer dan $ 1 miljard aan 2016, volgens de statistieken die donderdag bekend werden gemaakt.
 
Met een stijging van 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar bedroeg de export van tabak meer dan $ 1 miljard, met inbegrip van $ 652.000.000 van tabak gebaseerde producten en $ 358.000.000 van tabaksbladeren. Midden-Oosten steeg als de belangrijkste exporteurs van sigaretten geproduceerd door Turkije.
 
Uitvoer van tabak gegenereerde het hoogste deviezen inkomsten voor Turkije na de hazelnoot export, meldt het hoofd van de Egeïsche Exporteurs Vereniging Mahmut Özgener.
 
Iran was de grootste importeur van Turkse sigaretten in 2016, gevolgd door Bahrein en Saoedi-Arabië. De VS was de belangrijkste exportbestemming voor tabaksbladeren geproduceerd in Turkije in 2016, gevolgd door België en Rusland.
Bron: http://www.dailysabah.com/economy/2017/01/19/surge-in-turkeys-tobacco-export

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here