7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Turkse nanotechnologie bedrijf verkoopt microscopen aan NASA

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nanomagnetics Instruments, een Turks nanotechnologie bedrijf, ontwikkelt microscopen die in staat zijn om oppervlakken op nanometrische en atomair niveau in kaart te brengen. De microscopen worden verkocht aan de ruimtevaartorganisatie NASA van de Verenigde Staten, meldt de directeur van het bedrijf.

Dr. Ahmet Oral, die ook natuurkunde doceert aan de Middle East Technical University, zei dat de microscoop een breed scala van toepassingen heeft voor natuurkunde, scheikunde, materiaalkunde en industriële engineering en wordt nu gebruikt door de wetenschappelijke onderzoeksinstellingen.
Oral zei dat klanten van het bedrijf meestal overzeese bedrijven en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen zijn. Nanomagnetics  is begonnen met de ontwikkeling van de microscoop in het kader van een project ondersteund door de Scientific and Technological Research Council van Turkije (TUBITAK) in de vroege jaren 1990.
Internationale klanten van Nanomagnetics worden aangetrokken door de microscoop als gevolg van de hogere kwaliteit en lagere prijs in vergelijking met de producten van haar concurrenten.
“Er zijn bijna 30 bedrijven die dit werk doen, tien van hen zijn actief en wij behoren tot deze actieve bedrijven”  zei Oral, eraan toevoegend dat het bedrijf de ambitie heeft om tot de top drie bedrijven te horen.
In aanvulling op de verkoop aan NASA, zal de in Ankara gevestigde bedrijf de microscoop exporteren naar Brazilië, Chili, Frankrijk, Iran, Israël, Italië, Japan, Polen, Zuid-Korea en Spanje. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung is ook klant van Nanomagnetics.
Samsung gebruikt de microscoop om de resultaten van hun werk op smartphone displays te weergegeven die pixels hebben van slechts 10 micron in diameter.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here