7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Iran moet $ 1,9 miljard als compensatie betalen aan Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Iran zal naar verwachting $ 1,9 miljard als compensatie betalen aan Turkije in overeenstemming met een beslissing van het Internationaal Hof van Arbitrage, zei het Iraanse vice-minister van Petroleum Hamid Reza Araqi op 24 januari.
Araqi zei dat de twee landen ook eens zijn over een 13,3 procent korting op de prijzen van gas geleverd vanuit Iran naar Turkije, volgens de semi-officiële Iraanse studenten News Agency.
In 2012 had Turkije Iran aangeklaagd bij het Internationale Hof van Arbitrage over prijsverschil gas aankopen in de periode tussen 2011 en 2015.
De rechter oordeelde in het voordeel van Turkije in februari 2016 en beval dat beide partijen het eens moeten worden over een verlaging van de tarieven van 10 procent en 15 procent van de prijs van de uitvoer van Iraanse gas naar Turkije.
Iran is de op één na grootste exporteur van gas naar Turkije, na Rusland, dat bijna de helft van de behoeften van het land levert
Bron: Hurriyet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here