7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Ottomaanse fonteinen worden hersteld in het UNESCO World Heritage site Safranbolu

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Historische fonteinen in de goed bewaard gebleven historische stad Safranbolu in het noordwesten van Turkije, dat dateert uit de Ottomaanse tijd, zullen een restauratie ondergaan, zodat het water weer stroomt.
Burgemeester Necdet Aksoy van Safranbolu zei dat 48 fonteinen zijn hersteld sinds 2009, het is wel zo dat naarmate de tijd verstrijkt, fonteinen onvermijdelijk aangetast worden. In een poging om dit probleem op te lossen, kondigde Aksoy dat gemeente Safranbolu een grote restauratie project voor een totaal van 51 fonteinen heeft ingepland.
De Unie van historische steden en de Stichting voor de bescherming en bevordering van het milieu en het culturele erfgoed (ÇEKÜL) nemen ook deel aan het project.
Aksoy zei ook dat het gouvernement van Karabük provincie een budget van 450 miljoen Turkse lira ($ 116.400.000) voor de restauratie zal toewijzen. Safranbolu was de eerste plaats in Turkije dat werd opgenomen in de werelderfgoed lijst samen met Istanbul. Safranbolu staat ook vermeld als een van de best bewaarde 20 steden in de wereld.
Dankzij de succesvolle behoud van cultureel erfgoed uit de 18e, 19e en 20e eeuw, is het belang van de stad in de ogen van de UNESCO verhoogd.
 
Bron: Sabah Daily

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here