7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Turkse onderzoekers ontwikkelen zelfherstellende materialen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Onderzoekers van Gebze Technical University (GTÜ) in het noordwesten van Turkije hebben een polymeer materiaal ontwikkeld dat zichzelf kan genezen met maar liefst 95 procent. Het is een project gesteund door het Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek Raad van Turkije (TUBITAK).
 
De self-healing polymeer materiaal is gericht om risico’s, met name op het gebied van defensie en elektronica-industrie te voorkomen.
 
Project manager, GTÜ Materials Science en Engineering Department docent Assistant Prof. Dr. ?lke ANAC zei dat de schade en fouten onvermijdelijk zijn tijdens materiaaltoepassingen. Maar door zelfherstellende polymeren, is het nu mogelijk om deze risico’s te voorkomen. Zij verklaarde dat met deze nieuwe technologische toepassing materialen veel langer gebruikt kunnen worden en de materiaalkosten kunnen worden verminderd.
 
“Ik denk aan de defensie-industrie in het bijzonder. Vliegtuig brandstoftanks hebben een dunne laag van polymeerfilm. In geval van schade, lekken zijn onvermijdelijk. Als self-healing polymeer films worden gebruikt, kunnen we brandstoflekken  verminderen” zei ANAC.
 
Ze voegde eraan toe dat het materiaal ook scheuren in de smartphone-schermen kan vermijden.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here