7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Hongaren kunnen ook deelnemen aan TurkStream

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Net voor het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Hongarije, onderstreept de Russische vice-president Yury Ushakov dat Hongarije ook kan deelnemen aan de TurkStream project dat Russisch aardgas zal uitvoeren naar Europa via de Turks-Griekse grens.
 
Ushakov gaf de details met betrekking tot het bezoek van Poetin aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest waar Poetin de Hongaarse premier Viktor Orbán zal ontmoeen. Ushakov zei dat de samenwerking in de NordStream en TurkStream projecten de agenda van de vergadering zal bezetten.
 
Volgens Sputnik News, zei Ushakov: “Rusland en Hongarije hebben goede kansen om samen te werken in de olie- en gasindustrie, 75 procent van de Hongaarse olie en 60 procent van het gas worden geleverd uit Rusland. In deze context kan onze Hongaarse partners ook deelnemen aan de nieuwe rederijen in de NordStream en TurkStream projecten. ”
 
Het project, dat door Poetin in december 2014 tijdens een bezoek aan Turkije werd verkondigd, zal gas vervoeren van Rusland onder de Zwarte Zee in het Turks Thracië. Het project omvat twee pijpleidingen die de capaciteit zal verhogen tot 63 miljard kubieke meter. In oktober heeft Alexey Miller, voorzitter van de Russische staatsbedrijf  Gazprom, aangekondigd dat de bouw van de TurkStream aardgasleiding project van start gaat in 2018.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here