7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

3 districten in Turkije ontvangen titel van 'Slow City'

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkse steden Göynük in Bolu, Gerze in Sinop en E?irdir in Isparta hebben de titel van “slow city” gekregen en zijn hierbij toegetreden  tot de gelederen van Akyaka in Mu?la en Halfeti in ?anl?urfa.
 
Alle drie de steden staan bekend om hun rijke historische en culturele kenmerken, maar worden beschouwd als een “slow city ‘, de steden moeten aan 70 criteria in categorieën zoals milieu, infrastructuur, sociale cohesie en stedelijke kwaliteit van leven vervullen.
Met drie districten toegevoegd aan de lijst, is het totale aantal ‘slow steden “in Turkije toegenomen tot 14.
Cittaslow is een internationale gemeentelijke beweging opgericht in 1999 in Italië. Het doel is om de kwaliteit van het stedelijk leven, evenals de algehele welzijn van de stedelijke bewoners via cultuurbehoud en gezonde leefstijl initiatieven te verbeteren. “Slow steden” staan bekend om hun prachtige natuurlijke omgeving, biologische voeding en rustige dagelijks leven.
Om te kwalificeren voor een Cittaslow-certificaat, moet elke stad handelen volgens de filosofie van de beweging, moeten een bevolking van minder dan 50.000 hebben.
De Cittaslow beweging, die tijdens de eerste jaren wijdverspreid werd onder de Italiaanse steden, heeft nu 182 leden in 28 landen.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here